Boloňská omáčka s celozrnnými těstovinami

Fitness boloňská omačka

Nemáte rádi klasickou boloňskou omáčku? Je to pro Vás velký hřích? Nevadí, ukážu vám jak si připravíme fitness variantu a navíc si k tomu dáme celozrnné těstoviny.

Ingredience:

300g hovězího zadního
1 celá mrkev
1 celá cibule
2 stroužky česneku
suché oregáno, sůl, pepř
1 plechovka rajčat
40 ml červeného vína
trochu worchester omáčky
30 ml mléka
trocha olivového oleje

Postup:

Vezmeme si zadní hovězí, zbavíme šlach, nakrájíme na kostky a rozmixujeme mixérem na mleté maso…. oloupeme cibuli, mrkev a česnek. Cibuli i mrkev nastrouháme nahrubo. Česnek, rozmáčkneme nožem a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme pánev a pocákáme trochou olivového oleje, když máme rozpáleno přidáme mrkev s cibulí, chvilku restujeme. Přidáme suché oregáno a česnek. Stáhneme si základ na kraj pánve a přidáme mleté maso, počkáme až se maso zatáhne a okořeníme solí a čerstvým pepřem. Opět si vše stáhneme na stranu a přidáme rajský protlak který chvilku restujeme. Přidáme rajčata v plechovce. Chvilku povaříme a přidáme červené víno. Poté co se alkohol vyvaří přidáme worchester. Ochutnáme a můžeme dochutit znovu solí a pepřem. Na závěr zjemníme mlékem.

Jako přílohu můžeme uvařit celozrnné špagety nebo těstoviny dle návodu.

Nakonec můžeme posypat light sýrem. Dobrou chuť

Myprotein Impact Whey Protein

Sdílej:

Mohlo by se vám líbit...